Wij zijn Sport

 

Het crowdfunding platform voor topsport

Pieken en dalen

Van Atletiek naar Bobsleeën

Als jochie van acht jaar begon ik met atletiek. Rennen, springen, werpen en plezier hebben door samen te sporten. Een tijd waar ik met veel genoegen op terug kijk én een tijd waar de basis is gelegd voor mijn sportieve prestaties op dit moment. Hoe ouder ik werd, des te meer de focus richting sprinten ging en ik mezelf op dat gebied wilde verbeteren. Mijn tijden op de 100 en 200 meter trokken de aandacht, waardoor ik op mijn zeventiende werd uitgenodigd door de Atletiekunie om deel uit te maken van de regionale sprintselectie. De droom om als atleet ooit mee te doen aan de Olympische Spelen ontstond in deze periode. Na drie jaar geïnvesteerd te hebben in het sprinten raakte ik begin 2010 geblesseerd aan beide hamstrings. Het herstel duurde lang en zorgde voor twijfels over de haalbaarheid van mijn sportieve droom. Uiteindelijk lukte het om terug te komen en opnieuw aan de start te staan van een sprint wedstrijd. Een wedstrijd die mijn leven zou gaan veranderen.

 

Start

 

Bobteam Van Calker

Na afloop van deze wedstrijd sprak Arnold van Calker mij aan. Hij was een van de bemanningsleden van bobteam Van Calker en de broer van piloot Edwin. Arnold vroeg of ik interesse had om eens mee te komen trainen op de startbaan van Harderwijk. Op het aanbod ben ik in gegaan en na een aantal maanden van intensieve training slaag ik er in een basisplaats in het team te bemachtigen. Dit zorgde voor een nieuwe kans om naar de Spelen te kunnen gaan. Niet als sprinter, maar als bobsleeër.

 

Als team hebben we een aantal fantastische prestaties neergezet waaronder deelname aan diverse EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren de vierde plaats op het Wereld Kampioenschap 4-mans in 2012 en het afdwingen van de kwalificatie voor deelname aan de Olympische Spelen van Sochi 2014. Het dieptepunt kwam voor mij een week later. Bij een test om te bepalen wie er als reserve mee zou gaan naar Rusland, lukte het me niet om daar als eerste te eindigen. Ik werd op een paar honderdste van een seconde naar de tweede plaats verwezen. Een teleurstelling waar ik me op dat moment geen raad mee wist. Al die jaren training waren voor mijn gevoel voor niks geweest.

 

18 01 2014 Igls World Cup 2 mans start copy

 

Het zwarte gat

Op deze manier wilde ik mijn sportieve carrière niet beëindigen en koos er voor om keihard door te trainen om alsnog te laten zien wat ik waard was. Dit deed ik zonder begeleiding. Als mijn werktijd als chauffeur er op zat, ging ik snel naar huis, at ik wat en ging ik trainen. Pijnvrij bewegen lukte niet meer, ik liep al een aantal jaren rond met een peesontsteking in mijn knie. Door de aanhoudende fysieke pijn kon ik op een gegeven moment niet meer genieten van trainen. Dit werkte ook mentaal door. Ik zat steeds minder lekker in mijn vel. In september 2014 nam ik per direct ontslag op mijn werk. Daardoor kwam ik zonder inkomen thuis te zitten. Gelukkig vond ik na zes weken een baan als verkoper bij een sportzaak. Eerst was ik blij, maar al snel bleek dat ik er niet op mijn plek was en ging met tegenzin naar mijn werk. Tijdens mijn eerste functioneringsgesprek werd ik ontslagen omdat een ander meer ervaring had in het vak. Alles stapelde zich op. Mijn oma was erg ziek, net als de oma van mijn vriendin Tessa. Na een afscheidsfeest van bobteam van Calker had ik door dat het helemaal mis was. Ik belde mijn ouders op en zei: Ik weet niet wat er is, maar er is iets niet goed met mij.

 

Mijn ouders brachten me samen met Tessa naar een dokter. Hij vermoedde depressieve klachten. Het advies was om afleiding te zoeken in het doen van leuke dingen. Maar daar was het te laat voor. ’s Nachts kon ik niet slapen en bleek niet meer in staat om helder na te denken. Ik was leeg. Geen werk meer, geen sport meer en geen plezier meer in het leven. 1 januari 2015 was de dag dat ik aan Tessa vertelde dat ik suïcidale gedachten had.

 

De weg omhoog

Vanaf dat moment kwam ik bij de GGZ terecht voor dagbehandelingen. De algemene therapie hielp niet. Ik voelde me niet begrepen omdat mijn problemen grotendeels met mijn topsport verleden te maken hadden. Er werd een sportpsycholoog ingeschakeld. Hij vroeg me wat ik diep in mijn hart nou echt wilde. Het enige dat ik kon bedenken was: sporter zijn. Toewerken naar een doel en ergens voor vechten! Vanaf dat moment kon ik stap voor stap werken aan ‘mijn herstel’. Zowel geestelijk als fysiek. Ik moest opnieuw ontdekken wie ik was. Ik maakte afspraken met de fysiotherapeut om de knieproblemen op te lossen en nam contact op met mijn atletiekcoach Jeroen van Os.

 

Stap voor stap ging het de goede kant op. Door te bewegen en te luisteren naar mijn lichaam begon ik weer wat te voelen. Het gebruik van slaappillen kon ik afbouwen omdat ik op een natuurlijke manier vermoeid raakte. Omdat ik steeds beter in mijn vel kwam te zitten, bleken antidepressiva langzaam maar zeker overbodig. Eind 2015 moest ik uit de ziektewet. Tegen die tijd lukte het om overdag vrijwilligerswerk te doen. En dat bij het bedrijf, waar ik een jaar eerder nog ontslag had genomen. Er stapte iemand op en ik kon zijn plek innemen. Dat was een hele opluchting.

 

image 6 copy

 

The comeback

Als mijn werkdag er op zat, ging ik trainen. Toch zijn er verschillen ten opzichte van de tijd voor mijn depressie. Het plezier is terug, ik ken mijn grenzen en de verdeling tussen arbeid en rust is veel beter. Mijn comeback in de atletiekwereld was in januari 2016. Tessa en mijn ouders waren erbij. Het klinkt cliché, maar meedoen was op dat moment voor mij belangrijker dan winnen. In maart sloot ik het indoorseizoen af op hetzelfde niveau waar ik een aantal jaar geleden op zat. Dat gaf vertrouwen richting het outdoor seizoen. Ik stelde mezelf een doel: voor de tweede keer in mijn sportieve loopbaan onder de 11 seconden lopen op de 100 meter. In augustus lukte dat met 10,99. Bovendien verbeterde ik mijn persoonlijk record op de 200 meter na zeven jaar.

 

Road to Pyeongchang 2018

Ik ben terug. En beter dan ooit! Afgelopen outdoor seizoen was voor mij daarvoor de bevestiging. Diep van binnen brandt er echter nog een vlam. Mijn bobslee-verhaal is namelijk nog niet af. Mede dankzij een gesprek met goede vriend en adviseur Geale Simon Postma heb ik in september de keuze gemaakt om nog één keer mijn Olympische droom na te jagen. Ik wil geen spijt hebben van de dingen, die ik niet heb gedaan. De mensen die belangrijk voor mij zijn steunen me. Sportorganisatie NOC*NSF echter niet. Ik heb geen topsport status en dat houdt in dat ik alles ‘zelf’ moet doen.

 

Om een kans te maken naar de Olympische Spelen te gaan, moet ik een basisplaats in het bobteam bemachtigen. Een individuele duwtest in oktober 2017 bepaalt wie daarvoor wordt geselecteerd. Doel is om me bij de beste drie remmers van Nederland te komen. Met bobteam De Bruin mag ik in dat geval de uitdaging in het wereldbeker circuit aangaan. Een top 12 binnen de World Cup Ranking is vervolgens nodig om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen.

 

image3

 

I need your help!

Om de Olympische droom na te jagen, wil ik nog één jaar topsporter zijn. Trainen voor zo’n groot doel kost tijd, energie en toewijding. Op dit moment werk ik twaalf uur per week als fitness instructeur bij Sport & Lifestyle Center Balans in Heerenveen. Dat is simpelweg te weinig om naast de vaste laste lasten ook de bijkomende kosten met betrekking tot mijn sport te kunnen betalen. Daarom schakel ik jullie hulp in!

 

Waar wordt het geld voor gebruikt?

- Specifieke starttrainingen op de bobstartbaan in Harderwijk

- Supplementen voor snel herstel na intensieve trainingen

- Trainingskamp naar Calgary (CAN) om te starten op ijs

- En alle andere zaken als kleding, materiaal en reiskosten

 

Help jij mij? Dan help ik jou!

 

,,Ik wil laten zien dat je vanuit een diep dal in staat bent om boven jezelf uit te stijgen!”

 

Je kunt me volgen via Facebook en Instagram


28 feb 2017 | 08:43
Jeroen Piek

Mission Accomplished

Wereld Kampioenschap (4-mans)

 

Na zes afdalingen samen met Ivo, Tom en Janko te hebben gemaakt was het tijd om te racen!

Met een starttijd van 4,92 gingen we de baan in en kwamen in iets minder 50 seconden over de finish. Toen ik op het scorebord keek wat we hadden gestart, was ik/ waren we ontzettend blij.

 

Technisch klopte het nog niet helemaal maar dat is niet zo vreemd na een week samen getraind te hebben. Je moet je voorstellen: Binnen vijf seconden versnel je een slee van ongeveer 230kg richting 40km/u en moet je met vier mannen van ±100kg (lichaamsgewicht) binnen een á twee seconde zitten. Dat proces heeft veel tijd nodig om dit soepel en effectief te laten verlopen.

 

Na twee runs stonden we 26e. Ook nu was het doel een top 20. Om dat te bereiken zullen we nog harder moeten gaan starten en beter materiaal hebben. Als je kijkt naar de snelheid onderin de baan, komen we daar nog te kort. Zondag hebben we nog één keer alles gegeven. Het resulteerde in een 4,93 starttijd met een van de beste runs van de week waardoor we de 26e plaats konden vasthouden.

 

De afgelopen weken in Königssee waren het toetje van mijn seizoen.

 

Het is nu tijd om even afstand van sport te nemen, te focussen op fysiek en mentaal herstel om vervolgens over een aantal weken te starten met de voorbereidingen op de komende maanden!

 

De NOS heeft een korte reportage gemaakt van het afgelopen weekend.

http://nos.nl/artikel/2160280-viermansbob-heeft-spelen-nog-niet-uit-het-hoofd-gezet.html

 

4 mans training

 

Win een Olympisch t-shirt!

 

Ex-bobsleeër Sybren Jansma heeft een team t-shirt van Vancouver 2010 beschikbaar gesteld om te verloten voor mijn crowdfunding campagne.

 

Wat moet je doen om te winnen?
1. Ga naar https://www.wijzijnsport.nl/ca.../jeroen-piek/pieken-en-dalen/

2. Doneer minimaal €10,-

 

* Iedereen die tot nu toe gedoneerd heeft doet automatisch mee
* Hoe vaker je doneert, des te meer kans je maakt op deze prijs

 

De actie loopt tot en met vrijdag 3 maart
Op zaterdag 4 maart wordt de winnaar bekend gemaakt op mijn atletenpagina op Facebook!

https://www.facebook.com/jeroenpiekofficial/?fref=ts

 

T shirt Sybren 1

Lees Meer

21 feb 2017 | 14:10
Jeroen Piek

The comeback

Eerste afdaling sinds 2014

 

Binnen een week na de duwtest in Harderwijk stond ik samen met Ivo op dinsdag ochtend bij de start van de baan in Königssee. Dat het zo snel zou gaan had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

In september de keuze gemaakt om nog één keer er voor te gaan, en 6 maanden later er daadwerkelijk staan. Voor de run gezonde spanning, niet hetzelfde gevoel als bij mijn allereerste afdaling maar het kwam wel in de buurt. Na de tijd ontzettend genoten van de omgeving en het feit dat het me gelukt is om terug te komen in het internationale bobslee circuit.

 

Kreisel copy

 

Wereld Kampioenschap (2-mans)

De wedstrijd is verdeeld over twee dagen waarin de deelnemers minimaal drie keer mogen starten.

Wanneer je na drie runs in de top 20 zit, mag je de finalerun doen. Dit geld alleen bij een WK of Olympische Spelen. De wereldbeker wedstrijden gaan altijd over twee runs.

 

We hadden zaterdag startnummer 28. Doelstelling was om elke run iets beter te doen t.o.v. de vorige en wellicht dat er dan een plek binnen de top 20 in zou zitten. Na de eerste omloop stonden we 25e

Een aardig begin, maar we wilden meer. In de tweede omloop hebben we wel harder gestart (5,02s) maar verloren we wat tijd in de baan. Het resulteerde in een voorlopige 26e plaats na de eerste dag. Zondag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het gat richting de top 20 was ongeveer vijf tiende van een seconde, wat voor bobsleebegrippen vrij groot is. We wilden graag onder de 5 seconden duwen bij de start. Nog één keer alles geven, en.. 4,99s op de klok zien staan is dan wel erg gaaf!

 

Uiteindelijk zijn we 27e geworden. Na een week met elkaar getraind te hebben kunnen we zeggen dat we als team tevreden zijn met de progressie die we met elkaar hebben geboekt. Natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering maar de afgelopen dagen zijn daarin wel hoopgevend geweest. Daarnaast heb ik genoten van het feit dat mijn missie is geslaagd. Ik heb (aan mezelf) laten zien dat het mogelijk is om na zo'n dieptepunt er uit te komen én boven mezelf uit te stijgen. Dit had ik niet kunnen doen zonder de hulp van alle fantastische mensen om mij heen. BEDANKT ALLEMAAL!

 

WK 2 mans Konigssee 2017

 

De crowdfunding campagne wordt verlengt!

 

In overleg met WijzijnSport is besloten om de campagne op vrijdag 3 maart te laten eindigen i.p.v. zaterdag 25 februari. Reden hiervoor is omdat ik momenteel nog in Königssee ben voor het WK en niet zoveel aandacht aan de campagne kan besteden als ik zou willen.

 

Er zijn dus nog 11 dagen over om €415 op te halen!

 

Start Konigssee

 

 

Lees Meer

13 feb 2017 | 08:24
Jeroen Piek

gePIEKt op het juiste moment!

Afgelopen week stonden er voor mij twee belangrijke sportieve evenementen op de planning:

 

1. Duwtest Harderwijk

Op uitnodiging van de BSBN ben ik afgelopen donderdag gaan testen. Het was de bedoeling om de selectie voor de wereld kampioenschappen duidelijk in beeld en op papier te krijgen. Ik wilde wel eens zien wat er na drie jaar afwezigheid in zat. Ik kan met trots melden dat ik als eerste ben geëindigd bij deze test! De bevestiging dat ik ook met duwen op de goede weg ben en dat voelt erg goed!

Het WK wordt de aankomende twee weken gehouden in het Duitse Königssee. Op zaterdag 18 en zondag 19 februari zal ik samen met Ivo de Bruin de 2-mans starten. De races zijn vanaf 10.30 live te volgen via het Youtube kanaal van de IBSF https://www.youtube.com/user/bobskeletv

 

De NOS was aanwezig met een cameraploeg en maakte een korte reportage over de duwtest.

Deze kun je terugvinden op http://nos.nl/artikel/2157593-bobsleeer-de-bruin-kiest-na-talentenjacht-voor-ervaren-piek.html

 

Koningsee

 

2. Nederlands Kampioenschap (60 meter)

 

Na dit fantastische nieuws ging de focus naar zaterdag. Door mijn PR van 7,12s had ik me voor het NK (vooraf) geplaatst als 23e. Doelstelling was om een persoonlijk record te lopen en door te gaan naar de halve finales. Dat lukte! 7,09s betekend opnieuw een verbetering van mijn beste tijd én ik mocht door. In de halve finale kwam ik tot 7,11s en werd daarmee 11e van Nederland.

 

Daarmee sluit ik mijn indoor seizoen met een ontzettend tevreden gevoel af. OP NAAR HET WK!

 

NK Senioren 2017

Lees Meer

06 feb 2017 | 08:49
Jeroen Piek

Back on track

 

PEC Indoor

Vorige week zaterdag ben ik afgereisd naar Apeldoorn om deel te nemen aan de 60 meter als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap wat op 11 en 12 februari zal worden gehouden.

 

Mijn doelstelling voor de series was om een tijd te lopen die goed genoeg was om door te gaan naar de finale later op de dag. De beste acht sprinters plaatsen zich automatisch voor de finale en ik stond voorafgaand aan de wedstrijd als achtste geplaatst. Geen onmogelijke missie dus…

 

PEC Indoor

 

 

Na een (technisch) slordige race bleef de klok bij mij op 7,13s staan. Qua tijd helemaal niet slecht als je bedenkt dat het maar één honderdste boven mijn persoonlijk record is. Deze tijd was voldoende om door te gaan naar de finale, dus doel behaald!

 

In de finale is alles mogelijk. Het is “gewoon” weer een race met nieuwe kansen. Kijken of ik de tijd van de series kan verbeteren. Na een goede start maar een minder tweede stuk, stopte de klok wederom op 7,13s. Met een tevreden gevoel ben ik naar huis gereden. Natuurlijk hoopte ik om sneller te lopen, maar dat bewaren we dan maar voor het Nederlands Kampioenschap!

 

Heerenveense Courant

 

 

In de rubriek De Uitdaging worden portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven gemaakt. Deze keer was het mijn beurt! Klik op de onderstaande link voor het artikel. http://www.heerenveensecourant.nl/nieuws/53810/de-uitdaging-naar-de-olympische-spelen/

 

Startbaan Harderwijk

 

Nederland heeft geen complete bobsleebaan (als je de attractie van de Efteling niet meerekent). We hebben wél een startbaan. Deze 120 meter lange baan is een kopie van de start van Turijn. Hier zijn de Olympische Spelen van 2006 gehouden. Het is in 2005 neergezet zodat de atleten zich optimaal konden voorbereiden op die wedstrijd.

 

Startbaan Harderwijk 1

 

Ook ik zal hier deze zomer vaker te vinden zijn als de crowdfunding campagne slaagt. Dan kan ik samen met de jongens van bobteam de Bruin gaan werken aan onze start. Dat is iets waar een aantal stappen in gezet zal moeten worden om mee te kunnen met de wereldtop. Een tiende verliezen bij de start betekend dat je beneden in de baan drie tiende kwijt bent. Zo belangrijk is het dus!

 

Op deze locatie zullen de bobslee clinics voor funders en bedrijven worden georganiseerd! Meer weten? Stuur gerust een e-mail naar jeroenpiek@hotmail.com

 

Lees Meer

27 jan 2017 | 09:31
Jeroen Piek

Een rondje langs de media

NOS langs de lijn

 

Het ene moment zit je rustig met z´n tweeën in de tuin een gesprek te voeren over het idee om terug te komen in de bobslee wereld. Het andere moment zit je samen in de auto op weg naar het mediapark in Hilversum om aan te schuiven in de radio uitzending van NOS langs de lijn! Samen met medisch wetenschapper Vincent Gouttebarge en cabaretier Guido Weijers zijn we in gesprek gegaan over depressies bij topsporters, mijn verhaal en sloten we af met een kleine masterclass over geluk.

 

Je kunt de uitzending (tussen 21.30 en 22.30) terugluisteren via: http://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/391225-bobsleeen-te-gast-is-jeroen-piek-om-te-praten-over-het-ek-en-depressies-bij-sporters

 

NOS langs de lijn

 

 

Hart van Nederland

 

Afgelopen woensdag ben ik samen met Geale Simon naar de startbaan in Harderwijk geweest om te trainen én om een item te maken voor de uitzending van Hart van Nederland. Het was de eerste keer in drie jaar dat ik weer heb ervaren hoe het is om een slee aan te duwen. Deze specifieke trainingsvorm heb ik nodig om mezelf als bobsleeër te kunnen verbeteren. De start is van groot belang, zonder goede start is de kans op een mooie klassering erg klein. Dit is tevens de locatie waar we de fundersclinic en het bedrijfsuitje zullen gaan doen!

 

Terug kijken kan via: http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/1063834/

 

Hart van Nederland

 

 

ALLsportsradio

 

Naar aanleiding van het telefoongesprek wat ik een aantal weken eerder heb gehad met Robert Denneman van het online radiostation ALLsportsradio, mocht ik in de live uitzending van zijn sportieve lunchprogramma mijn verhaal achter de Olympische droom komen vertellen. Depressie is naar mijn mening een onderwerp waar mensen het niet graag over hebben. Er is niets positiefs aan het hebben van een depressie. Het is een verwoestende psychische ziekte die ontzettend veel impact kan hebben op je leven. Daarom vind ik het van groot belang hier open en eerlijk over gesproken kan en mag worden.

 

Luister het diepte-interview hier terug: http://www.allsportsradio.nl/artikel/916/terug-naar-zichzelf

ALLsportsradio

Lees Meer

18 jan 2017 | 07:35
Jeroen Piek

Een vliegende start

De campagne loopt inmiddels een week en de teller staat op 12%. Het is fijn om te weten dat ik er niet alleen voor sta en wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle funders die tot nu toe een donatie hebben gedaan ontzettend te bedanken! Dankzij jullie ben ik een stap dichterbij het verwezenlijken van mijn droom.

 

Wat ik belangrijk vind om te melden is dat Wij zijn Sport met een ‘alles of niets’ principe werkt. Dat betekent dat ik het doelbedrag binnen de afgesproken looptijd dien te behalen. Als dit niet gebeurd, krijgen alle funders het gedoneerde bedrag terug. Net topsport dit!

 

Met nog 39 dagen te gaan zijn we dus op de goede weg en dat biedt vertrouwen richting de komende weken. Ik zal wekelijks een update geven via mijn crowdfunding pagina en neem jullie mee op weg naar de Olympische Spelen!

 

Winterberg

Het Europees Kampioenschap bobsleeën werd afgelopen weekend gehouden in Winterberg. Voor Nederlandse bobsleeërs ook wel de thuisbaan genoemd omdat deze baan het meest in de buurt ligt. Voor mij was het vooral sfeer proeven en de mannen van bobteam de Bruin aanmoedigen. Het is alweer drie jaar geleden dat ik voor het laatst bij een bobbaan ben geweest. Toch voelde het enerzijds wel als thuiskomen. De mensen waarmee ik als atleet nog tegen heb gestreden of mee samen heb gewerkt zijn er voor een groot gedeelte nog steeds. Anderzijds stond ik daar als toeschouwer. Dat is iets wat ik volgend jaar graag anders zie!

 

Tickets 2 mans copy

 

Het verhaal achter mijn Olympische droom

De droom om nog één keer voor het hoogst haalbare doel te gaan is niet zo maar ontstaan. Hier zit een verhaal achter. In december 2016 ben ik geïnterviewd door Marc van Veen, redacteur van NOS Sport. Het diepte-interview kun je lezen door te klikken op de volgende link: http://nos.nl/artikel/2151366-mijn-2017-piek-heeft-de-duivel-uit-zijn-hoofd-verdreven.html

 

Mijn 2017 NOS

 

Lees Meer
 • Kim Lavet
 • info
 • grietje-v
 • Hans Vd Veen
 • Igor Milosevic
 • Gerdaoosterhof
 • annekebotger
 • Kamsma_merle
 • r.osenga
 • kokmail
 • Info
 • Info
 • schorpiona
 • johangerritsma
 • italo
 • nynkevandijkjoure
 • Ovbrouwershaven
 • Marjoleintick
 • paxad
 • siep
 • Rene Winkels
 • info
 • adrienerica.ros
 • info
 • anitalenoskooi
 • Arie Vd Steen Hardloper
 • henk
 • hester
 • info-tdv
 • m.wierda
 • Donker-Faro
 • joyceboerrigter
 • Jelle Jacob Postma
 • Jelle Jacob Postma
 • ingridkoopman
 • re.piek
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • b.vrolijk
 • t-woudstra
 • schorpiona
 • hilda65
 • Yvonnedouma
 • l.talman
 • ng.vanwijk
 • annam.wierda
 • indravinapura
 • marita.de.jong
 • mileenlai
 • alie_voulon
 • a.h.vanderwal
 • mwilsterman
 • rein
 • martinisonline
 • braaksma25
 • Katinka
 • Saskia.lieffering
 • theavermeulen62
 • Mentalhm
 • Mentalhm
 • Info
 • stefangroothuis
 • Mhajlahaije
 • Jurriaan Wesselink
 • Jelger1515
 • Wietzeoenema
 • Lisanne van Brouwershaven
 • Vincent Jansma
 • info
 • Albertdv
 • ir_is
 • maxtick57

Naam: Jeroen PiekPortret

Geboortedatum:   15-05-1990

Geboorteplaats: Heerenveen, Friesland

Opleiding: CIOS - Fitness Health & Management

Sport: Atletiek en Bobsleeën

Vereniging: AV Heerenveen \

Coach: Jeroen van Os

 

Sportieve carrière

Vanaf jongs af aan heb ik altijd wel iets aan sport gedaan. Gymnastiek, zwemmen en judo. Op mijn achtste ben ik met atletiek begonnen. Op mijn zeventiende ben ik door de Atletiekunie uitgenodigd om deel uit te maken van de regionale sprint selectie. In deze periode ontstond de droom om als atleet naar de Olympische Spelen te gaan. Door verschillende omstandigheden lukte het mij niet om die als sprinter waar te maken.

 

Op mijn twintigste ben ik gevraagd mee te trainen met het Nederlands bobslee team. Een tweede kans om de Olympische droom alsnog na te jagen. Mooie, leerzame en succesvolle jaren volgden. Door een teleurstellend resultaat bij de Olympische selectietest voor de reserveplaats kreeg mijn leven een totaal andere wending. Ik wist niet hoe ik moest omgaan met zo’n enorme tegenslag. Mijn wereld stortte langzaam maar zeker in elkaar. Geen baan, geen sport en bovenal geen identiteit meer. Ik kwam in een ernstige depressie terecht. Mijn topsportcarrière werd abrupt afgesloten, maar voor mij was het niet een gesloten boek. Mijn verhaal is namelijk nog niet af. Het heilige vuur brandt als nooit te voren. Nog één jaar topsporter zijn en mijn droom najagen, dat is wat ik wil!

 

Persoonlijke records - atletiek

60m indoor: 7,12s

100m outdoor: 10,94s

200m outdoor: 22,32s

 

Beste prestaties - bobsleeën

2011: Nederlands startrecord 4-mans Königssee

2012: Vierde plaats Wereld Kampioenschap 4-mans, World Cup debuut  tweemans

2013: Kwalificatie voor Olympische Spelen van Sochi

2014: Vijfde plaats Europees Kampioenschap 4-mans (als reserve)

 

Jeroen Piek


Pieken en dalen

Nog 0
dagen te gaan
€ 7.050
van de € 7.000 gedoneerd
100% bereikt
Financiering is succesvol wanneer het doel van € 7.000 is bereikt.

Van Atletiek naar Bobsleeën

Als jochie van acht jaar begon ik met atletiek. Rennen, springen, werpen en plezier hebben door samen te sporten. Een tijd waar ik met veel genoegen op terug kijk én een tijd waar de basis is gelegd voor mijn sportieve prestaties op dit moment. Hoe ouder ik werd, des te meer de focus richting sprinten ging en ik mezelf op dat gebied wilde verbeteren. Mijn tijden op de 100 en 200 meter trokken de aandacht, waardoor ik op mijn zeventiende werd uitgenodigd door de Atletiekunie om deel uit te maken van de regionale sprintselectie. De droom om als atleet ooit mee te doen aan de Olympische Spelen ontstond in deze periode. Na drie jaar geïnvesteerd te hebben in het sprinten raakte ik begin 2010 geblesseerd aan beide hamstrings. Het herstel duurde lang en zorgde voor twijfels over de haalbaarheid van mijn sportieve droom. Uiteindelijk lukte het om terug te komen en opnieuw aan de start te staan van een sprint wedstrijd. Een wedstrijd die mijn leven zou gaan veranderen.

 

Start

 

Bobteam Van Calker

Na afloop van deze wedstrijd sprak Arnold van Calker mij aan. Hij was een van de bemanningsleden van bobteam Van Calker en de broer van piloot Edwin. Arnold vroeg of ik interesse had om eens mee te komen trainen op de startbaan van Harderwijk. Op het aanbod ben ik in gegaan en na een aantal maanden van intensieve training slaag ik er in een basisplaats in het team te bemachtigen. Dit zorgde voor een nieuwe kans om naar de Spelen te kunnen gaan. Niet als sprinter, maar als bobsleeër.

 

Als team hebben we een aantal fantastische prestaties neergezet waaronder deelname aan diverse EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren de vierde plaats op het Wereld Kampioenschap 4-mans in 2012 en het afdwingen van de kwalificatie voor deelname aan de Olympische Spelen van Sochi 2014. Het dieptepunt kwam voor mij een week later. Bij een test om te bepalen wie er als reserve mee zou gaan naar Rusland, lukte het me niet om daar als eerste te eindigen. Ik werd op een paar honderdste van een seconde naar de tweede plaats verwezen. Een teleurstelling waar ik me op dat moment geen raad mee wist. Al die jaren training waren voor mijn gevoel voor niks geweest.

 

18 01 2014 Igls World Cup 2 mans start copy

 

Het zwarte gat

Op deze manier wilde ik mijn sportieve carrière niet beëindigen en koos er voor om keihard door te trainen om alsnog te laten zien wat ik waard was. Dit deed ik zonder begeleiding. Als mijn werktijd als chauffeur er op zat, ging ik snel naar huis, at ik wat en ging ik trainen. Pijnvrij bewegen lukte niet meer, ik liep al een aantal jaren rond met een peesontsteking in mijn knie. Door de aanhoudende fysieke pijn kon ik op een gegeven moment niet meer genieten van trainen. Dit werkte ook mentaal door. Ik zat steeds minder lekker in mijn vel. In september 2014 nam ik per direct ontslag op mijn werk. Daardoor kwam ik zonder inkomen thuis te zitten. Gelukkig vond ik na zes weken een baan als verkoper bij een sportzaak. Eerst was ik blij, maar al snel bleek dat ik er niet op mijn plek was en ging met tegenzin naar mijn werk. Tijdens mijn eerste functioneringsgesprek werd ik ontslagen omdat een ander meer ervaring had in het vak. Alles stapelde zich op. Mijn oma was erg ziek, net als de oma van mijn vriendin Tessa. Na een afscheidsfeest van bobteam van Calker had ik door dat het helemaal mis was. Ik belde mijn ouders op en zei: Ik weet niet wat er is, maar er is iets niet goed met mij.

 

Mijn ouders brachten me samen met Tessa naar een dokter. Hij vermoedde depressieve klachten. Het advies was om afleiding te zoeken in het doen van leuke dingen. Maar daar was het te laat voor. ’s Nachts kon ik niet slapen en bleek niet meer in staat om helder na te denken. Ik was leeg. Geen werk meer, geen sport meer en geen plezier meer in het leven. 1 januari 2015 was de dag dat ik aan Tessa vertelde dat ik suïcidale gedachten had.

 

De weg omhoog

Vanaf dat moment kwam ik bij de GGZ terecht voor dagbehandelingen. De algemene therapie hielp niet. Ik voelde me niet begrepen omdat mijn problemen grotendeels met mijn topsport verleden te maken hadden. Er werd een sportpsycholoog ingeschakeld. Hij vroeg me wat ik diep in mijn hart nou echt wilde. Het enige dat ik kon bedenken was: sporter zijn. Toewerken naar een doel en ergens voor vechten! Vanaf dat moment kon ik stap voor stap werken aan ‘mijn herstel’. Zowel geestelijk als fysiek. Ik moest opnieuw ontdekken wie ik was. Ik maakte afspraken met de fysiotherapeut om de knieproblemen op te lossen en nam contact op met mijn atletiekcoach Jeroen van Os.

 

Stap voor stap ging het de goede kant op. Door te bewegen en te luisteren naar mijn lichaam begon ik weer wat te voelen. Het gebruik van slaappillen kon ik afbouwen omdat ik op een natuurlijke manier vermoeid raakte. Omdat ik steeds beter in mijn vel kwam te zitten, bleken antidepressiva langzaam maar zeker overbodig. Eind 2015 moest ik uit de ziektewet. Tegen die tijd lukte het om overdag vrijwilligerswerk te doen. En dat bij het bedrijf, waar ik een jaar eerder nog ontslag had genomen. Er stapte iemand op en ik kon zijn plek innemen. Dat was een hele opluchting.

 

image 6 copy

 

The comeback

Als mijn werkdag er op zat, ging ik trainen. Toch zijn er verschillen ten opzichte van de tijd voor mijn depressie. Het plezier is terug, ik ken mijn grenzen en de verdeling tussen arbeid en rust is veel beter. Mijn comeback in de atletiekwereld was in januari 2016. Tessa en mijn ouders waren erbij. Het klinkt cliché, maar meedoen was op dat moment voor mij belangrijker dan winnen. In maart sloot ik het indoorseizoen af op hetzelfde niveau waar ik een aantal jaar geleden op zat. Dat gaf vertrouwen richting het outdoor seizoen. Ik stelde mezelf een doel: voor de tweede keer in mijn sportieve loopbaan onder de 11 seconden lopen op de 100 meter. In augustus lukte dat met 10,99. Bovendien verbeterde ik mijn persoonlijk record op de 200 meter na zeven jaar.

 

Road to Pyeongchang 2018

Ik ben terug. En beter dan ooit! Afgelopen outdoor seizoen was voor mij daarvoor de bevestiging. Diep van binnen brandt er echter nog een vlam. Mijn bobslee-verhaal is namelijk nog niet af. Mede dankzij een gesprek met goede vriend en adviseur Geale Simon Postma heb ik in september de keuze gemaakt om nog één keer mijn Olympische droom na te jagen. Ik wil geen spijt hebben van de dingen, die ik niet heb gedaan. De mensen die belangrijk voor mij zijn steunen me. Sportorganisatie NOC*NSF echter niet. Ik heb geen topsport status en dat houdt in dat ik alles ‘zelf’ moet doen.

 

Om een kans te maken naar de Olympische Spelen te gaan, moet ik een basisplaats in het bobteam bemachtigen. Een individuele duwtest in oktober 2017 bepaalt wie daarvoor wordt geselecteerd. Doel is om me bij de beste drie remmers van Nederland te komen. Met bobteam De Bruin mag ik in dat geval de uitdaging in het wereldbeker circuit aangaan. Een top 12 binnen de World Cup Ranking is vervolgens nodig om deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen.

 

image3

 

I need your help!

Om de Olympische droom na te jagen, wil ik nog één jaar topsporter zijn. Trainen voor zo’n groot doel kost tijd, energie en toewijding. Op dit moment werk ik twaalf uur per week als fitness instructeur bij Sport & Lifestyle Center Balans in Heerenveen. Dat is simpelweg te weinig om naast de vaste laste lasten ook de bijkomende kosten met betrekking tot mijn sport te kunnen betalen. Daarom schakel ik jullie hulp in!

 

Waar wordt het geld voor gebruikt?

- Specifieke starttrainingen op de bobstartbaan in Harderwijk

- Supplementen voor snel herstel na intensieve trainingen

- Trainingskamp naar Calgary (CAN) om te starten op ijs

- En alle andere zaken als kleding, materiaal en reiskosten

 

Help jij mij? Dan help ik jou!

 

,,Ik wil laten zien dat je vanuit een diep dal in staat bent om boven jezelf uit te stijgen!”

 

Je kunt me volgen via Facebook en Instagram


2017-02-28 08:43:04
Jeroen Piek

Mission Accomplished

Wereld Kampioenschap (4-mans)

 

Na zes afdalingen samen met Ivo, Tom en Janko te hebben gemaakt was het tijd om te racen!

Met een starttijd van 4,92 gingen we de baan in en kwamen in iets minder 50 seconden over de finish. Toen ik op het scorebord keek wat we hadden gestart, was ik/ waren we ontzettend blij.

 

Technisch klopte het nog niet helemaal maar dat is niet zo vreemd na een week samen getraind te hebben. Je moet je voorstellen: Binnen vijf seconden versnel je een slee van ongeveer 230kg richting 40km/u en moet je met vier mannen van ±100kg (lichaamsgewicht) binnen een á twee seconde zitten. Dat proces heeft veel tijd nodig om dit soepel en effectief te laten verlopen.

 

Na twee runs stonden we 26e. Ook nu was het doel een top 20. Om dat te bereiken zullen we nog harder moeten gaan starten en beter materiaal hebben. Als je kijkt naar de snelheid onderin de baan, komen we daar nog te kort. Zondag hebben we nog één keer alles gegeven. Het resulteerde in een 4,93 starttijd met een van de beste runs van de week waardoor we de 26e plaats konden vasthouden.

 

De afgelopen weken in Königssee waren het toetje van mijn seizoen.

 

Het is nu tijd om even afstand van sport te nemen, te focussen op fysiek en mentaal herstel om vervolgens over een aantal weken te starten met de voorbereidingen op de komende maanden!

 

De NOS heeft een korte reportage gemaakt van het afgelopen weekend.

http://nos.nl/artikel/2160280-viermansbob-heeft-spelen-nog-niet-uit-het-hoofd-gezet.html

 

4 mans training

 

Win een Olympisch t-shirt!

 

Ex-bobsleeër Sybren Jansma heeft een team t-shirt van Vancouver 2010 beschikbaar gesteld om te verloten voor mijn crowdfunding campagne.

 

Wat moet je doen om te winnen?
1. Ga naar https://www.wijzijnsport.nl/ca.../jeroen-piek/pieken-en-dalen/

2. Doneer minimaal €10,-

 

* Iedereen die tot nu toe gedoneerd heeft doet automatisch mee
* Hoe vaker je doneert, des te meer kans je maakt op deze prijs

 

De actie loopt tot en met vrijdag 3 maart
Op zaterdag 4 maart wordt de winnaar bekend gemaakt op mijn atletenpagina op Facebook!

https://www.facebook.com/jeroenpiekofficial/?fref=ts

 

T shirt Sybren 1

Lees Meer

2017-02-21 14:10:06
Jeroen Piek

The comeback

Eerste afdaling sinds 2014

 

Binnen een week na de duwtest in Harderwijk stond ik samen met Ivo op dinsdag ochtend bij de start van de baan in Königssee. Dat het zo snel zou gaan had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.

In september de keuze gemaakt om nog één keer er voor te gaan, en 6 maanden later er daadwerkelijk staan. Voor de run gezonde spanning, niet hetzelfde gevoel als bij mijn allereerste afdaling maar het kwam wel in de buurt. Na de tijd ontzettend genoten van de omgeving en het feit dat het me gelukt is om terug te komen in het internationale bobslee circuit.

 

Kreisel copy

 

Wereld Kampioenschap (2-mans)

De wedstrijd is verdeeld over twee dagen waarin de deelnemers minimaal drie keer mogen starten.

Wanneer je na drie runs in de top 20 zit, mag je de finalerun doen. Dit geld alleen bij een WK of Olympische Spelen. De wereldbeker wedstrijden gaan altijd over twee runs.

 

We hadden zaterdag startnummer 28. Doelstelling was om elke run iets beter te doen t.o.v. de vorige en wellicht dat er dan een plek binnen de top 20 in zou zitten. Na de eerste omloop stonden we 25e

Een aardig begin, maar we wilden meer. In de tweede omloop hebben we wel harder gestart (5,02s) maar verloren we wat tijd in de baan. Het resulteerde in een voorlopige 26e plaats na de eerste dag. Zondag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het gat richting de top 20 was ongeveer vijf tiende van een seconde, wat voor bobsleebegrippen vrij groot is. We wilden graag onder de 5 seconden duwen bij de start. Nog één keer alles geven, en.. 4,99s op de klok zien staan is dan wel erg gaaf!

 

Uiteindelijk zijn we 27e geworden. Na een week met elkaar getraind te hebben kunnen we zeggen dat we als team tevreden zijn met de progressie die we met elkaar hebben geboekt. Natuurlijk is er nog veel ruimte voor verbetering maar de afgelopen dagen zijn daarin wel hoopgevend geweest. Daarnaast heb ik genoten van het feit dat mijn missie is geslaagd. Ik heb (aan mezelf) laten zien dat het mogelijk is om na zo'n dieptepunt er uit te komen én boven mezelf uit te stijgen. Dit had ik niet kunnen doen zonder de hulp van alle fantastische mensen om mij heen. BEDANKT ALLEMAAL!

 

WK 2 mans Konigssee 2017

 

De crowdfunding campagne wordt verlengt!

 

In overleg met WijzijnSport is besloten om de campagne op vrijdag 3 maart te laten eindigen i.p.v. zaterdag 25 februari. Reden hiervoor is omdat ik momenteel nog in Königssee ben voor het WK en niet zoveel aandacht aan de campagne kan besteden als ik zou willen.

 

Er zijn dus nog 11 dagen over om €415 op te halen!

 

Start Konigssee

 

 

Lees Meer

2017-02-13 08:24:29
Jeroen Piek

gePIEKt op het juiste moment!

Afgelopen week stonden er voor mij twee belangrijke sportieve evenementen op de planning:

 

1. Duwtest Harderwijk

Op uitnodiging van de BSBN ben ik afgelopen donderdag gaan testen. Het was de bedoeling om de selectie voor de wereld kampioenschappen duidelijk in beeld en op papier te krijgen. Ik wilde wel eens zien wat er na drie jaar afwezigheid in zat. Ik kan met trots melden dat ik als eerste ben geëindigd bij deze test! De bevestiging dat ik ook met duwen op de goede weg ben en dat voelt erg goed!

Het WK wordt de aankomende twee weken gehouden in het Duitse Königssee. Op zaterdag 18 en zondag 19 februari zal ik samen met Ivo de Bruin de 2-mans starten. De races zijn vanaf 10.30 live te volgen via het Youtube kanaal van de IBSF https://www.youtube.com/user/bobskeletv

 

De NOS was aanwezig met een cameraploeg en maakte een korte reportage over de duwtest.

Deze kun je terugvinden op http://nos.nl/artikel/2157593-bobsleeer-de-bruin-kiest-na-talentenjacht-voor-ervaren-piek.html

 

Koningsee

 

2. Nederlands Kampioenschap (60 meter)

 

Na dit fantastische nieuws ging de focus naar zaterdag. Door mijn PR van 7,12s had ik me voor het NK (vooraf) geplaatst als 23e. Doelstelling was om een persoonlijk record te lopen en door te gaan naar de halve finales. Dat lukte! 7,09s betekend opnieuw een verbetering van mijn beste tijd én ik mocht door. In de halve finale kwam ik tot 7,11s en werd daarmee 11e van Nederland.

 

Daarmee sluit ik mijn indoor seizoen met een ontzettend tevreden gevoel af. OP NAAR HET WK!

 

NK Senioren 2017

Lees Meer

2017-02-06 08:49:29
Jeroen Piek

Back on track

 

PEC Indoor

Vorige week zaterdag ben ik afgereisd naar Apeldoorn om deel te nemen aan de 60 meter als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap wat op 11 en 12 februari zal worden gehouden.

 

Mijn doelstelling voor de series was om een tijd te lopen die goed genoeg was om door te gaan naar de finale later op de dag. De beste acht sprinters plaatsen zich automatisch voor de finale en ik stond voorafgaand aan de wedstrijd als achtste geplaatst. Geen onmogelijke missie dus…

 

PEC Indoor

 

 

Na een (technisch) slordige race bleef de klok bij mij op 7,13s staan. Qua tijd helemaal niet slecht als je bedenkt dat het maar één honderdste boven mijn persoonlijk record is. Deze tijd was voldoende om door te gaan naar de finale, dus doel behaald!

 

In de finale is alles mogelijk. Het is “gewoon” weer een race met nieuwe kansen. Kijken of ik de tijd van de series kan verbeteren. Na een goede start maar een minder tweede stuk, stopte de klok wederom op 7,13s. Met een tevreden gevoel ben ik naar huis gereden. Natuurlijk hoopte ik om sneller te lopen, maar dat bewaren we dan maar voor het Nederlands Kampioenschap!

 

Heerenveense Courant

 

 

In de rubriek De Uitdaging worden portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven gemaakt. Deze keer was het mijn beurt! Klik op de onderstaande link voor het artikel. http://www.heerenveensecourant.nl/nieuws/53810/de-uitdaging-naar-de-olympische-spelen/

 

Startbaan Harderwijk

 

Nederland heeft geen complete bobsleebaan (als je de attractie van de Efteling niet meerekent). We hebben wél een startbaan. Deze 120 meter lange baan is een kopie van de start van Turijn. Hier zijn de Olympische Spelen van 2006 gehouden. Het is in 2005 neergezet zodat de atleten zich optimaal konden voorbereiden op die wedstrijd.

 

Startbaan Harderwijk 1

 

Ook ik zal hier deze zomer vaker te vinden zijn als de crowdfunding campagne slaagt. Dan kan ik samen met de jongens van bobteam de Bruin gaan werken aan onze start. Dat is iets waar een aantal stappen in gezet zal moeten worden om mee te kunnen met de wereldtop. Een tiende verliezen bij de start betekend dat je beneden in de baan drie tiende kwijt bent. Zo belangrijk is het dus!

 

Op deze locatie zullen de bobslee clinics voor funders en bedrijven worden georganiseerd! Meer weten? Stuur gerust een e-mail naar jeroenpiek@hotmail.com

 

Lees Meer

2017-01-27 09:31:22
Jeroen Piek

Een rondje langs de media

NOS langs de lijn

 

Het ene moment zit je rustig met z´n tweeën in de tuin een gesprek te voeren over het idee om terug te komen in de bobslee wereld. Het andere moment zit je samen in de auto op weg naar het mediapark in Hilversum om aan te schuiven in de radio uitzending van NOS langs de lijn! Samen met medisch wetenschapper Vincent Gouttebarge en cabaretier Guido Weijers zijn we in gesprek gegaan over depressies bij topsporters, mijn verhaal en sloten we af met een kleine masterclass over geluk.

 

Je kunt de uitzending (tussen 21.30 en 22.30) terugluisteren via: http://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/391225-bobsleeen-te-gast-is-jeroen-piek-om-te-praten-over-het-ek-en-depressies-bij-sporters

 

NOS langs de lijn

 

 

Hart van Nederland

 

Afgelopen woensdag ben ik samen met Geale Simon naar de startbaan in Harderwijk geweest om te trainen én om een item te maken voor de uitzending van Hart van Nederland. Het was de eerste keer in drie jaar dat ik weer heb ervaren hoe het is om een slee aan te duwen. Deze specifieke trainingsvorm heb ik nodig om mezelf als bobsleeër te kunnen verbeteren. De start is van groot belang, zonder goede start is de kans op een mooie klassering erg klein. Dit is tevens de locatie waar we de fundersclinic en het bedrijfsuitje zullen gaan doen!

 

Terug kijken kan via: http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/1063834/

 

Hart van Nederland

 

 

ALLsportsradio

 

Naar aanleiding van het telefoongesprek wat ik een aantal weken eerder heb gehad met Robert Denneman van het online radiostation ALLsportsradio, mocht ik in de live uitzending van zijn sportieve lunchprogramma mijn verhaal achter de Olympische droom komen vertellen. Depressie is naar mijn mening een onderwerp waar mensen het niet graag over hebben. Er is niets positiefs aan het hebben van een depressie. Het is een verwoestende psychische ziekte die ontzettend veel impact kan hebben op je leven. Daarom vind ik het van groot belang hier open en eerlijk over gesproken kan en mag worden.

 

Luister het diepte-interview hier terug: http://www.allsportsradio.nl/artikel/916/terug-naar-zichzelf

ALLsportsradio

Lees Meer

2017-01-18 07:35:42
Jeroen Piek

Een vliegende start

De campagne loopt inmiddels een week en de teller staat op 12%. Het is fijn om te weten dat ik er niet alleen voor sta en wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle funders die tot nu toe een donatie hebben gedaan ontzettend te bedanken! Dankzij jullie ben ik een stap dichterbij het verwezenlijken van mijn droom.

 

Wat ik belangrijk vind om te melden is dat Wij zijn Sport met een ‘alles of niets’ principe werkt. Dat betekent dat ik het doelbedrag binnen de afgesproken looptijd dien te behalen. Als dit niet gebeurd, krijgen alle funders het gedoneerde bedrag terug. Net topsport dit!

 

Met nog 39 dagen te gaan zijn we dus op de goede weg en dat biedt vertrouwen richting de komende weken. Ik zal wekelijks een update geven via mijn crowdfunding pagina en neem jullie mee op weg naar de Olympische Spelen!

 

Winterberg

Het Europees Kampioenschap bobsleeën werd afgelopen weekend gehouden in Winterberg. Voor Nederlandse bobsleeërs ook wel de thuisbaan genoemd omdat deze baan het meest in de buurt ligt. Voor mij was het vooral sfeer proeven en de mannen van bobteam de Bruin aanmoedigen. Het is alweer drie jaar geleden dat ik voor het laatst bij een bobbaan ben geweest. Toch voelde het enerzijds wel als thuiskomen. De mensen waarmee ik als atleet nog tegen heb gestreden of mee samen heb gewerkt zijn er voor een groot gedeelte nog steeds. Anderzijds stond ik daar als toeschouwer. Dat is iets wat ik volgend jaar graag anders zie!

 

Tickets 2 mans copy

 

Het verhaal achter mijn Olympische droom

De droom om nog één keer voor het hoogst haalbare doel te gaan is niet zo maar ontstaan. Hier zit een verhaal achter. In december 2016 ben ik geïnterviewd door Marc van Veen, redacteur van NOS Sport. Het diepte-interview kun je lezen door te klikken op de volgende link: http://nos.nl/artikel/2151366-mijn-2017-piek-heeft-de-duivel-uit-zijn-hoofd-verdreven.html

 

Mijn 2017 NOS

 

Lees Meer
 • Kim Lavet
 • info
 • grietje-v
 • Hans Vd Veen
 • Igor Milosevic
 • Gerdaoosterhof
 • annekebotger
 • Kamsma_merle
 • r.osenga
 • kokmail
 • Info
 • Info
 • schorpiona
 • johangerritsma
 • italo
 • nynkevandijkjoure
 • Ovbrouwershaven
 • Marjoleintick
 • paxad
 • siep
 • Rene Winkels
 • info
 • adrienerica.ros
 • info
 • anitalenoskooi
 • Arie Vd Steen Hardloper
 • henk
 • hester
 • info-tdv
 • m.wierda
 • Donker-Faro
 • joyceboerrigter
 • Jelle Jacob Postma
 • Jelle Jacob Postma
 • ingridkoopman
 • re.piek
 • Promo
 • Promo
 • Promo
 • b.vrolijk
 • t-woudstra
 • schorpiona
 • hilda65
 • Yvonnedouma
 • l.talman
 • ng.vanwijk
 • annam.wierda
 • indravinapura
 • marita.de.jong
 • mileenlai
 • alie_voulon
 • a.h.vanderwal
 • mwilsterman
 • rein
 • martinisonline
 • braaksma25
 • Katinka
 • Saskia.lieffering
 • theavermeulen62
 • Mentalhm
 • Mentalhm
 • Info
 • stefangroothuis
 • Mhajlahaije
 • Jurriaan Wesselink
 • Jelger1515
 • Wietzeoenema
 • Lisanne van Brouwershaven
 • Vincent Jansma
 • info
 • Albertdv
 • ir_is
 • maxtick57

Naam: Jeroen PiekPortret

Geboortedatum:   15-05-1990

Geboorteplaats: Heerenveen, Friesland

Opleiding: CIOS - Fitness Health & Management

Sport: Atletiek en Bobsleeën

Vereniging: AV Heerenveen \

Coach: Jeroen van Os

 

Sportieve carrière

Vanaf jongs af aan heb ik altijd wel iets aan sport gedaan. Gymnastiek, zwemmen en judo. Op mijn achtste ben ik met atletiek begonnen. Op mijn zeventiende ben ik door de Atletiekunie uitgenodigd om deel uit te maken van de regionale sprint selectie. In deze periode ontstond de droom om als atleet naar de Olympische Spelen te gaan. Door verschillende omstandigheden lukte het mij niet om die als sprinter waar te maken.

 

Op mijn twintigste ben ik gevraagd mee te trainen met het Nederlands bobslee team. Een tweede kans om de Olympische droom alsnog na te jagen. Mooie, leerzame en succesvolle jaren volgden. Door een teleurstellend resultaat bij de Olympische selectietest voor de reserveplaats kreeg mijn leven een totaal andere wending. Ik wist niet hoe ik moest omgaan met zo’n enorme tegenslag. Mijn wereld stortte langzaam maar zeker in elkaar. Geen baan, geen sport en bovenal geen identiteit meer. Ik kwam in een ernstige depressie terecht. Mijn topsportcarrière werd abrupt afgesloten, maar voor mij was het niet een gesloten boek. Mijn verhaal is namelijk nog niet af. Het heilige vuur brandt als nooit te voren. Nog één jaar topsporter zijn en mijn droom najagen, dat is wat ik wil!

 

Persoonlijke records - atletiek

60m indoor: 7,12s

100m outdoor: 10,94s

200m outdoor: 22,32s

 

Beste prestaties - bobsleeën

2011: Nederlands startrecord 4-mans Königssee

2012: Vierde plaats Wereld Kampioenschap 4-mans, World Cup debuut  tweemans

2013: Kwalificatie voor Olympische Spelen van Sochi

2014: Vijfde plaats Europees Kampioenschap 4-mans (als reserve)

 

Reacties (2)

Wij Zijn Sport Web Voorstel 7 LR 3 07

Albertdv

Steun deze sportfanaat! Help hem om alle (B)obstakels te overwinnen en dan brengen we hem samen naar PyeongChang!!
223 dagen geleden
Wij Zijn Sport Web Voorstel 7 LR 3 07

maxtick57

Beste Jeroen. Jij kan dit! Ik geloof in je!
223 dagen geleden
Nog 0
dagen te gaan
€ 7.050
van de € 7.000 gedoneerd
100% bereikt
Financiering is succesvol wanneer het doel van € 7.000 is bereikt.

Help mij en deel mijn project!

twiter   facebook

Donatie zonder giveback

Al 67 Wij zijn Sporters

Givebacks

€ 10
Thanks!
Je wordt persoonlijk bedankt op mijn Facebook atletenpagina én je ontvangt mijn nieuwsbrief.
Al 9 Wij zijn Sporters
€ 30
TEAM T-shirt
Together everyone achieves more!

Je komt met jou naam op mijn trainingsshirt. Iedereen zal zien dat je mij steunt.

De bovenstaande giveback krijg je er uiteraard ook bij.
Al 20 Wij zijn Sporters
€ 50
Voedingsadvies (online)
Zie je de bomen door je het bos niet meer? Ik help je graag op weg!

Ik neem contact met je op via Skype of e-mail en maak op basis van ons gesprek een persoonlijk schema met praktische tips.
Al 2 Wij zijn Sporters
€ 75
Personal Training
Werken aan je eigen fitheid? Ik neem je mee naar Sport & Lifestyle Center Balans in Heerenveen voor een 1 op 1 trainingssessie van 60 minuten.
Al 4 Wij zijn Sporters
€ 150
Clinic Olympisch gewichtheffen
Een mix van theorie en praktijk waarbij je op een verantwoorde manier leert omgaan met een halter. Je mag twee personen meenemen!

Locatie: Sport & Lifestyle Center Balans in Heerenveen 
Al 0 Wij zijn Sporters
€ 150
Clinic lopen
Een praktijkles waarbij de focus ligt op de techniek van hardlopen. Als je wil, kan je twee vrienden/collega's meenemen!

We gaan onder andere aan de slag met loopscholing en coördinatie oefeningen.

Locatie: AV Heerenveen
Al 1 Wij zijn Sporters
€ 150
introductie in de bobsport
Maak kennis met de bobsleesport en ervaar hoe het is om te trainen voor deze uitdagende wintersport! Je mag ook twee personen meenemen!

Locatie: Bouw en infrapark Harderwijk 
Al 1 Wij zijn Sporters
€ 250
Presentatie
Een presentatie waarbij omgaan met teleurstellingen, keuzes maken en het vinden van de juiste balans in het leven centraal staan. Hierbij maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen als mens en topsporter.

Locatie: AV Heerenveen
Al 1 Wij zijn Sporters
€ 500
Fryslân Bobbe
Een introductie in de bobsport op de startbaan in Harderwijk. Ervaar zelf hoe het is om te trainen als bobsleeër.

Zeer geschikt voor bedrijven. Plezier, sportiviteit en teambuilding worden hierbij gecombineerd! (maximaal 5 personen)

Locatie: Bouw en infrapark Harderwijk 
Al 1 Wij zijn Sporters
€ 1000
Fryslân Bobbe 2.0
Een introductie in de bobsport op de startbaan in Harderwijk. Ervaar zelf hoe het is om te trainen als bobsleeër.

Zeer geschikt voor bedrijven. Plezier, sportiviteit en teambuilding worden hierbij gecombineerd!

Locatie: Bouw en infrapark Harderwijk (maximaal 10 personen)
Al 1 Wij zijn Sporters